Styrketrening
Treningsprogram
Kosttilskudd
Tips og råd
Kosthold
Slanking
Øvelser
Nettbutikk
Annonsering
Linker
Forside


Hvis du er på jakt etter et treningsprogram som tar for seg brystmusklene så er kanskje dette programmet noe for deg. Det tar for seg hele brystet og baserer seg på 4 basisøvelser som er meget effektive for å bygge et stort og veldefinert bryst.


Øvelsene er kjente og kan gjennomføres på alle helsestudioer hvor de har de vanligste apperater. Er du usikker på noen av øvelsene så spør en veileder på ditt treningssenter eller se bilder og videoer av øvelsene under "øvelser" i menyen til venste.

Benkpress
Her ligger man på en benk med beina godt plassert på gulvet, armene utstrakt med hendene plassert litt bredere enn skulderavstand på vektstanga. Skulderbladene trekkes sammen og brystkassa skyves frem. Vektstanga senkes ned mot brystkassa samtidig som man fyller lungene med luft. Når du presser stanga opp igjen puster du samtidig ut igjen.

Hovedmuskler involvert er brystets midtre og nedre del.
Hjelpemuskler innvolvert er skuldrenes fremre del og armstrekker.

Benkpress i maskin
Dette er et styrketreningsapparat der man enten sitter eller ligger på en benk. For å få best mulig effekt av denne øvelsen må man justere apparatet slik at håndtakene er i brysthøyde. Utfør øvelsen på samme måte som med vanlig benkpress.

Musklene innvolvert er de samme som ved benkpress. Likevel er noen av støttemusklene ikke så aktive da man ikke trenger å balansere vektstanga slik som på vanlig benkpress.

Peck deck
Dette er en øvelse hvor man sittende i en maskin presser albuene på to plater mot hverandre. Når platene og dermed albuene nesten treffer hverandre føres de rolig tilbake til startposisjonen og man kan begynne på nytt.

Hovedmuskler innvolvert er brystets indre, ytre og midtre del.
Hjelpemuskler innvolvert er fremre del av skulder samt indre del av bryst

Pullover
Ligg på en benk med en vektmanual over hodet som utgansstilling. Med skuldrene trukket sammen og brystkassen presset frem senker man rolig manualen bak hodet. Stopp før det gjør vondt og hev tilbaket til startposisjonen.

Hovedmuskler innvolvert er triceps samt de øvre ribbeinsmuskler.
Hjelpemuskler innvolvert er brystets nedre del.


 


 

 


 
Styrketrening.org | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy | Veiavgift
Styrketrening.org 2010