Styrketrening
Treningsprogram
Kosttilskudd
Tips og råd
Kosthold
Slanking
Øvelser
Nettbutikk
Annonsering
Linker
Forside


Mange drømmer om en perfekt mage med flotte sixpack muskler. Og mange trener tusenvis av situps for å nå målet sitt. Men alt dette strevet er forgjeves hvis ikke man tar underhudsfettet på alvor.


Det ligger som regel mange timer med slit og svette bak en six-pack. Det er to ting som er avgjørende for å få frem six-packen: Underhudsfett og muskulatur.

Underhudsfett

Underhudsfett ligger over muskulaturen og er underhudsfettet for tykt skjuler den muskulaturen under slik at magerutene ikke blir fremtredende. Dette er tilfelle for de fleste som ikke har six-pack. Hvordan skal man da få frem magerutene? Dersom muskulaturen er stor nok, men alikevel skjules av undershudfettet er det kun en måte å få frem six-packen på: diett. En diett er et kostopplegg hvor man reduserer fettprosenten (underhudsfettet) på kroppen. Dette gjøres enkelt og greit ved å legge om kostholdet slik at du forbrenner mer energi (henter energi fra fettreservene) enn du inntar. For å øke forbenningen må du også legge inn kardiovaskulær trening som gåing, spinning og jogging. Poenget er å ikke miste muskler, men fett. Derfor er det viktig at at du har et skikkelig kosthold.

Muskulatur
For å få imponerende mageruter holder det ikke kun med lavt underhudsfett. Du er nødt til å ha solide magemuskler. For å oppnå dette er du også her nødt til å ha et skikkelig kosthold hvor du primært har kvalitetsproteiner fra kjøtt, egg, fisk, melk, proteinpulver osv. All muskulatur i kroppen er bygd opp av proteiner. Proteiner er kroppens byggestener. Videre er det trening som må til for å bygge opp magerutene.

Magetrening
Når du trener magen er det viktig at alle løft utføres kontrollert, langsomt og strikt. Det er også viktig å ha et brett spekter av øvelser slik at du treffer alle deler magemuskulaturen. Det finnes øvelser som aktiverer øvre bedre enn nedre, nedre bedre enn øvre og øvelser kun for de skrå magemusklene. Tren magen din to til tre ganger per uke med cirka 6-8 sett totalt. Er du ute etter å bygge magemuskler skal du trene relativt tungt og med få reps, 8-10. Legg til belastning i f.eks. crunches dersom det blir for lett. Dersom du trener crunches, benhev og crunches med vri har du egentlig dekket hele magen, men det finnes en rekke andre spennende øvelser som trener magen. Dette er øvelser i maskiner/apparater, kabel-crunches og så videre. Nedenfor finner du en rekke øvelser. Velg ut tre-fire øvelser som du legger i programmet ditt. Ta to sett per øvelse. Etter cirka èn måned bytter du ut disse tre-fire øvelsene med andre øvelser. Det er viktig at du varierer treningen din ofte.Skrå Sit-ups med vekter
Crunches
Hengende Hip heving
Knelende Kabel Crunch
Sittende Kabel Crunch
Hantel sidebøyning
Crunches med vri
Side crunch
Crunches i maskin
Kabel Liggende Hip heving

 


 

 


 
Styrketrening.org | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy | Veiavgift
Styrketrening.org 2010