Styrketrening
Treningsprogram
Kosttilskudd
Tips og råd
Kosthold
Slanking
Øvelser
Nettbutikk
Annonsering
Linker
Forside


Ryggøvelser er meget viktige for at du skal kunne ha en rett holdning både, når du går, står og sitter. Ryggen må trenes med lik motstand og hyppighet som magen for at en får en sunn likevekt mellom mage og rygg muskulaturen. På denne måten unngår en slitasjeskader og andre uheldige bivirkninger.


Mange er opptatt av å trene magen for å få en flott og flat magemuskelatur. Men det de fleste ikke vet er at hvis man fokuserer mest på magen uten å trene rygg så vil det bli en ubalanse mellom ryggmusklene og magemusklene. I verste fall kan dette føre til ryggproblemer. Det er faktisk like viktig å trene ryggen og da særlig korsryggen som det er å trene magen. Du kan for eksempel innføre en enkel regel i treningsprogrammet ditt at du alltid skal trene korsryggen i tillegg når du trener mage. Her er noen enkle rygg- og korsryggøvelser du enkelt kan gjøre uten å måtte være avhengig av spesielle apparater og lignende.

Knestående diagonal
Stå på alle fire og strekk rolig ut venstre arm og høyre bein, senk tilbake til utgangsposisjon. Gjenta så øvelsen med høyre arm og venstre bein.

Mageliggende diagonal
Denne øvelsen er lik den forrige bare at man her skal ligge på magen med strake armer og bein i stedet for å stå på alle fire. Løft høyre arm og venstre for cirka 10 cm fra gulvet, senk deretter og gjør det samme med venstre arm og høyre fot.

Mageliggende ben- og armhev
Ligg på magen med utstrakte armer og ben og løft slik at du kjenner det strammer i nedre del av ryggen. Ikke overanstreng ryggen. Her skal du bare kjenne at det strammer uten at det gjør vondt.

Pyramide
Ligg på ryggen med beina 30-40 cm fra rumpa. Løft deretter ryggen slik at den er helt utstrakt samtidig som du kniper rumpa. Senk så tilbake til utgangspososjonen.

Mageliggende heving av overkropp
Ligg på magen med armene bak ørene. Løft så overkroppen uten at du hever beina. Senk så overkroppen rolig tilbake til utgangspunktet.

Mageliggende beinhev
Ligg på magen. Hev ett bein av gangen slik at kneet ikke lenger berører gulvet. Senk rolig tilbake til utgangsposisjonene. Gjenta annenhver gang venstre og høyre bein.

Her har vi tatt for oss noen enkle øvelser som altså styrker korsryggen. Det er individuelt hvor mange set og repetisjoner man skal utføre, men generelt er 3 set med 6-12 repetisjoner et greit utgangspunkt. Det er uhyre viktig at øvelsene utføres kontrollert uten brå bevegelser. Gjør man disse samtidig som man utfører diverse mageprogram vil man fort merke at buk og rygg vil bli sterkere.


 


 

 


 
Styrketrening.org | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy | Veiavgift
Styrketrening.org 2010