Styrketrening
Treningsprogram
Kosttilskudd
Tips og råd
Kosthold
Slanking
Øvelser
Nettbutikk
Annonsering
Linker
Forside


Veldig mange som trener styrketrening har et alt for stor fokus på overkroppen og overser de store muskelgruppene som beina representerer. Dette er selvfølgelig uheldig og kan i enkelte tilfeller være direkte skadelig. Det er viktig å vektlegge hele kroppen og alle muskelgruppene når du skal trene styrketrening.


Hvis man utelukkende trener overkroppen og ignorer benene så vil det før eller siden føre til at overkroppen automatisk holder opp med at vokse. Idet benene simpelten blir for svake til å bære overkroppen. Sagt med andre ord så skal man trene benene for å sikre seg at overkroppen blir ved med å bli større og sterkere.

Squat (basisøvelse)

Skal man ha store og sterke ben så er denne øvelsen den eneste vei frem.

Squats bør først og fremst utføres i et squatstativ, noe de fleste treningssentre har, eller bør ha.
Squat bør løftes med rank rygg, man bør ha et speil foran seg selv, slik at man kan se seg selv i øynene, man kan også se opp i loftet, dette hjelper med at holde ryggen rett. Man må ikke bøye seg forover, når man kjører denne øvelsen, se heller ikke ned i gulvet når du utfører øvelsen, da det vil forårsake at du bøyer ryggen fremover og nedover.

Sørg for at stangen ligger oppe på nakken og ikke nede under nakken, idet des høyere stangen ligger des mere ben gir det. Avstanden mellom benene bør være litt bredere enn ens skulder bredde. Kneskålene og tærne må ikke peke inn mot hverandre, men skal tvertimot peke ut fra hverandre. Når man går ned med vektstangen så skal gå så langt ned, at baksiden av låret er vannrett med gulvet, dvs. man skal ikke helt ned og lae bakdelen røre hælen. Når baksiden av låret er parallelt med gulvet så skal man presse seg selv tilbake til startpossisjonen. Igjen sørg for å se like frem under hele øvelsen, således unngår du at ryggen blir bøyt fremover eller man kan også se oppover. La vær å bruke benene som en fjær ved å gå meget hurtig ned, men hold derimot igjen når du går ned. 

Leg press
Denne øvelsen arbeider på yttersiden av hoftene. La knærne komme helt ned til armhulene, press heretter vekten langsomt opp. La hælene røre jernplaten under hele øvelsen.

Leg Extensions
Denne øvelse er faktisk ganske god for knærne, folk som været ute for en ulykke hvor eksempelvis knærne har lidt skade, bruker denne øvelse under deres gjenopptrening. Øvelsen er derutover også ganske effektiv til å gi noen markerte lår-muskler som tydelig skiller seg ut fra knærne.

Leg curls
Denne øvelse er også ganske god til å gi mer definerte bein samt masse på baksiden. Legg merke til; en god, for ikke å si korrekt, leg curls maskin er ikke en flat benk, men derimot knekket, således at den blir litt v-formet. Denne form er veldig behagelig å ligge på og avbelaster også den nedre del av ryggen.

 


 

 


 
Styrketrening.org | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy | Veiavgift
Styrketrening.org 2010