Styrketrening
Treningsprogram
Kosttilskudd
Tips og råd
Kosthold
Slanking
Øvelser
Nettbutikk
Annonsering
Linker
Forside


Væskebalansen er utrolig viktig for å få best mulig effekt ut av treningen din. Både før, under og etter trening er det viktig å tilføre kroppen riktig mengde væske. Vann er det beste du kan tilføre kroppen av væske ved normal trening. I harde treningsperioder eller meget harde treningsøkter kan det være lurt å benytte seg av sportsdrikke.


De fleste er kanskje kjent med at rikelig inntak av væske er nødvendig for at kroppens ulike prosesser skal fungere optimalt. Når væskenivået er lavt øker nedbrytingen av proteinene (Som er musklenes byggesteiner) og proeinsyntesen hemmes.

For å begrense denne nedbrytingen kan man gjøre flere tiltak

Generelt sett så bør man passe på å redusere det oksidative stresset ved å ha ett balansert kosthold med nok kalorier, antioksidanter, vitaminer og mineraler.  

I forkant av treningen så må du spise et måltid som er rikt på karbohydrater og proteiner. Dette stimulerer utskillelsen av insulin og innlagring av glykogen, og øker dermed væskeinnhold i cellene.

Ved et jevn vanninntak så regulerer kroppen utskillelsen av væske i forhold til inntaket. Ved å øke inntaket av vann vesentlig, rett før trening, kan man få ett midlertidig forhøyet væskeinnhold i cellene under trening. Dette gjøres ved å innta 1-2 liter vann siste halvtimen før trening. 

I tillegg finnes det selvsagt en del kosttilskudd som også vil stimulere til ytterligere væskemengde i cellene. Dette er tilskudd som kreatin, glutamin og taurin bl.a.

I etterkant av treningen så gjelder det selvsagt og få i seg mye næring og væske for å fortsette og begrense de nedbrytende effektene av treningen. 


 

 


 
Styrketrening.org | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy | Veiavgift
Styrketrening.org 2010