Styrketrening
Treningsprogram
Kosttilskudd
Tips og råd
Kosthold
Slanking
Øvelser
Nettbutikk
Annonsering
Linker
Forside


Mange sliter med å se resultater av treningen deres, og enda fler synes muskelbyggingen går for sakte. Veldig ofte vil en kunne påvirke dette med å endre på treningsrutinene. Vi har snakket med en av Norges ledende kroppsbyggere for å få noen gode tips til hvordan en kan oppnå raskere resultater.


For å oppnå de resultatene man ønsker så raskt som mulig så avhenger dette av treningsmengde, treningsmetoder, kosthold og hvile. Dette er alle faktorer som henger nøye sammen, og først når en tar hensyn til alle disse vil en oppnå optimale resultater.

Spis

Spis masse. For å få muskler må du se til at kroppen alltid har tilgang på energi. Spis alt du kommer over. Spesielt proteiner. 4 gram for hver kilo av kroppsvekten og minst 3-4 gram karbohydrater. Spis kvalitetsfett som olivenolje, fett fra nøtter og mandler, avocado og lignende.

Stol på basisbevegelsene

Du har benken, knebøy og markløft. Disse bør utgjøre en viktig del av treningsprogrammet. I tillegg til disse tre kan du ta vanlig armcurls, skulderpress og lignende.

Tren hardt med høy intensitet

For å få muskler til å eksplodere må du tyne de til bristepunktet. Men ikke tren med tyngre vekter enn du kan takle, da vil du bruke andre muskler enn det øvelsen er ment for. Som en tommelregel bør du trene 60-80% av 1RM. Eller, ha så tunge vekter at du ikke klarer mer enn 6-10 repetisjoner per sett med full intensitet.

Hvil

Hvile er kanskje den mest unvervurderte siden av styrketreningen. Når du trener bryter du ned musklene, og det er først når du sover at musklene bygges opp igjen. Uten nok søvn vil aldri musklene vokse så mye som du øsker. Hvis du våkner av deg selv om morgenen har du fått nok søvn.

Ikke overdriv

Overtrening kan sette deg tilbake mange måneder, til og med år. Ikke tren en kroppsdel mer enn en gang i uka. Du må gi musklene nok hvile mellom hver økt. For hver kroppsdel bør du holde deg til 12 sett. Velg et par basisbevegelser, ta ca 3-4 for hver kroppsdel og gjør 3-4 sett på hver øvelse. Du tror kanskje dette blir enkelt, men da tar tu feil. Hvis du gjør settene riktig med nok full intensitet vil du raskt kjenne smerte. Hvis ikke, løfter du ikke hardt nok. Til slutt, ikke bruk mer enn 90 minutter per treningsøkt. Drøyer du den mer enn det kan du risikere å overtrene.

Vær effektiv

Du bør aldri hvile mer enn 2 minutter mellom settene. På 90-120 sekunder har du akkurat nok tid til å få igjen pusten å gå løs på neste sett med maks intensitet. Hviler du mer enn 2 minutter kan du fort miste trøkket og treningen blir dårlig.

Vi leker ikke styrketrening

Ha faste treningsrutiner og ikke finn på unnskyldninger for å gjøre noe annet enn å holde deg til dem. Kroppsbygging er den sporten som krever mest seriøsitet og dedikasjon. Så når det er arm-dag tren armene. Punktum. Ta treningen seriøst. For å klare å holde deg til rutinene bør du kanskje variere dem litt også. Bland rekkefølgen på øvelsene.

Følger du disse rådene vil du mest sannsynlig raskt se at det gir resultater, lykke til!

 


 

 


 
Styrketrening.org | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy | Veiavgift
Styrketrening.org 2010