Styrketrening
Treningsprogram
Kosttilskudd
Tips og råd
Kosthold
Slanking
Øvelser
Nettbutikk
Annonsering
Linker
Forside


Hjemmetrening uten noen form for dyre apperater kan være veldig effektivt. Det passer ypperlig for dem med dårlig tid eller for dem som ikke ønsker å bruke flere hundrekroner hver måned på et treningssenter.


De fleste er kjenner seg kanskje igjen med utsagnet "jeg har ikke tid til å trene". Dette er en veldig enkel unnskyldning for å ikke trene, og heller ikke en god nok grunn til å la være. Hvis du setter av 20 minutt 3 ganger i uken så har du et ypperlig utgangspunkt for å øke muskelmassen din ved hjelp av noen enkle øvelser som du kan gjøre på stuegulvet ditt foran TV`en.

Her kommer noen gode råd og tips til enkle øvelser du kan gjøre i hjemmet uten noen form for apperater.

For å få ekstra sterke magemuskler holder det med enkle situps. Ligg på ryggen med bøyde bein og dra hode opp mot beina. Husk på at det er magemusklene som skal arbeide. Hold haken mot brystet.

For å få sterke muskler i brystet og armene kan det holde med "stående armhevinger". Stå med håndflatene mot en vegg. Ryggen skal være rak og føttene skal plasseres ganske langt i fra veggen. Bøy deg mot veggen og tilbake. Ta 10 til 30 reps og man øker sakte muskelmassen. Hvis man allerede har en opparbeidet styrke i bryst og armene kan man begynne rett på de "tradisjonelle armhevingene". Her kan man ut i fra sin egen form selv bestemme om man skal ta dem med knærne nedi gulvet eller tradisjonelle helt strake. Varier gjerne med et bredt eller smalt grep.

Muskeltreninge med en strikk

En annen form for trening som kan bedrives hjemme. Denne metoden med strikk er både rolig og skånsom mot muskulaturen. Strikken kan man få kjøpt i flere sportsbutikker og koster under kr 200.

For å trene opp musklene rundt skulderen kan man feste strikken i en dør. Man står med armen utovervridd så mye som mulig fra kroppen. Armbøyen er 90 grader og ligger inntil kroppen. Øvingene gjennomføres ved at man rotrer inn underarmen mot magen og ut igjen uten å flytte armbøyen fra kroppen. 


 

 


 
Styrketrening.org | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy | Veiavgift
Styrketrening.org 2010