Styrketrening
Treningsprogram
Kosttilskudd
Tips og råd
Kosthold
Slanking
Øvelser
Nettbutikk
Annonsering
Linker
Forside


Antall reps har betydning for resultatet av styrketreningen din. Og før du setter opp et treningsprogram bør du fastsette hva som er målet med treningen. Økt masse eller økt styrke er ofte to ulike mål og krever ulike treningsmetoder. Det er også veldig viktig å tenke på hvordan man løfter i de ulike øvelsene.


Husk også å øke belastningen jevnt og trutt etterhvert. Hvor ofte og med hvor mye vekt du skal øke vil avhenge av hvilken program du har satt opp, men en tommelfingerregel sier at du bør øke motstanden for hver 2 uke.

Hvordan skal du løfte vekten?

Det er utrolig viktig at dette gjøres 100% kontrollert. Når man løfter skal man løfte i rolig tempo med strikt form, og du skal oppnå maks muskelkontakt på hver eneste repetisjon. Du skal kjenne at muskelen jobber når du løfter opp og ned. Det kan være flere årsaker til at du ikke kjenner dette. Den vanligste feilen er at man har for høy belastning, som kan resultere i at du vil "jukse" og andre muskler vil ta over løftet.

Muskulaturen er nødt til å bryne seg på stadig mer belastning for at den skal kunne vokse. Beste måten å få til maksimal muskultaturvekst er å ha en jevn økning i antall kilo fra hver treningsøkt.

En annen viktig faktor for muskelvekst er Time under Tenison. Altså hvor lenge muskelen er under belastning. For at en muskel skal øke i masse og styrke sies det at muskelen bør være under belastning mellom 40-60 sekunder, dette er uansett kun en retningslinje. Ikke bli altfor opphengt i dette, men for all del ha en viss kontroll.

Ren styrke
Vi anbefaler at for ren styrke så vil det være smartest å ligge tettest mulig opp mot maksløft, mens du samtidig stimulerer til muskelvekst ved et høyere reps-nivå.

Økt masse
Det er delte meninger for hvor mange reps man skal ta for å øke i masse. Noen byggere blir store av 4-6 reps, mens andre mellom 8-10+ reps. De fleste får best utbytte av å kjøre intervaller med hensyn til lav og høy reps.

For å få optimal fremgang med treningen din vil vi anbefale at du varierer treningen din ofte med ulike treningsporgrammer, endrer på rekkefølgen av øvelsene, sett, reps og intervaller. Gjerne får en på gymmet til å hjelpe deg! 


 

 


 
Styrketrening.org | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy | Veiavgift
Styrketrening.org 2010