Styrketrening
Treningsprogram
Kosttilskudd
Tips og råd
Kosthold
Slanking
Øvelser
Nettbutikk
Annonsering
Linker
Forside


Forskning viser nå at styrketrening har en positiv forebyggende effekt på depresjoner. Lenge har styrketreningens positive sider vært kjent som økt muskelmasse og muskelstyrke, men nå er det altså kommer frem at treningen også påvirker oss mentalt.


Føler du deg deprimert, kan fysisk aktivitet hjelpe deg. Forskning viser at aktive mennesker er generelt gladere og takler hverdagens problemer bedre.

Så om du eller noen du kjenner ikke er helt på topp kan fysisk aktivitet være vel så bra som medikamenter og samtaleterapi. Etter en god treningsøkt opplever vi en følelse av velvære. Mange mener dette kommer av at konsentrasjonen av endorfiner stiger i kroppen under trening. I tillegg til dette opplever mange å få en bedre selvfølelse etter hvert som de fysiske resultatene av treningen viser seg.

Det er foreløpig ikke utarbeidet et fasitsvar på hvorfor trening har en slik positiv effekt på sinnet. Det som imidlertid er sikkert er at det er en god behandling av psykiske lidelser, samtidig som det har en forebyggende effekt. Dessuten er det mye billigere enn andre behandlingsmetoder!
 


 

 


 
Styrketrening.org | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy | Veiavgift
Styrketrening.org 2010