Styrketrening
Treningsprogram
Kosttilskudd
Tips og råd
Kosthold
Slanking
Øvelser
Nettbutikk
Annonsering
Linker
Forside


Det har lenge blitt sagt at barn og unge ikke bør drive med styrketrening så lenge deres kropp er under utvikling og vokser. Dette har vi i senere tid gått litt vekk ifra så lenge styrketreningen gjøres i kontrollerte former og som et supplement til annen idrett. Det er allikevel viktig å ta visse forhåndsregler.


Mange barn og unge har et sterkt ønske om å begynne med styrketrening. Som oftest blir dette frarådet pga at en kropp som vokser ikke skal utsettes for belastning.
Men er det riktig at en ung kropp ikke skal kunne bedrive styrketrening? I denne artikkelen vil styrketrening.org gi deg noen fornuftige anbefalinger.

Forskning viser at effekten av styrketrening i ung alder ikke er like tydelig som hos voksne personer fordi hormonsammensetningen ikke er like gunstig for muskelvekst i denne fasen av livet. Men mytene om at unge som driver med styrketrening er mer utsatt for skader er IKKE riktig.

Den "motoriske gullalderen" er 6-12 år. Det er den alderen hvor barn lettest lærer seg finkoordinerte bevegelser. Den perioden i livet hvor kroppen er mest mottagelig for motorisk stimuli. Det viser seg at finmotorikken faktisk har godt av riktig styrketrening i ung alder.

Med riktig styrketrening menes følgende. Hovedsakelig trening med egen kroppsvekt, for eksempel push-ups, sit-ups, chins, dips, mage/rygg og lignende. Trening med vekter og apparater kan også utføres, men tung belastning frarådes.

NB! Riktig løfteteknikk er meget hvis vekter/apparater benyttes.

Nyere forskning viser at styrketrening i ung alder ikke forbindes med flere skader enn de som ikke trener. Styrketrening, utført på riktig måte, har en positiv effekt på kroppen og er positivt for utviklingen av motorikk og bevegelser. Overdrevent fokus på styrketrening anbefales ikke. Fokus på styrketrening bør ikke gå på bekostning av variert og allsidig trening.

 


 

 


 
Styrketrening.org | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy | Veiavgift
Styrketrening.org 2010