Styrketrening
Treningsprogram
Kosttilskudd
Tips og råd
Kosthold
Slanking
Øvelser
Nettbutikk
Annonsering
Linker
Forside


De fleste ønsker seg nok mer markerte magemuskler og en flott sixpack mage som man ofte ser på TV og i blader. For å oppnå dette må man trene magemusklene med rett belastning og med riktig antall reps, samtidig som man må gi musklene riktig mengde hvile. Sist men ikke minst spiller kostholdet en stor rolle for om man oppnår en synlig sixpack eller ikke.


I denne artikkelen gir vi deg noen gode tips å råd til hvordan du skal trene magen fin for å oppnå best mulig resultat.

Hvordan få six-packen synlig?
Alle ønsker seg six-pack, men hvordan skal man få den? Noen tar tusenvis av sit- ups hver uke, men er dette veien å gå for å få magemusklene godt synlig? Hva skal man egentlig gjøre, og hvordan får man frem en veltrent mage?

Nøkkelen er variert styrketrening. Noen trener aldri magen direkte, men magemuskulaturen deres vokser allikevel. Magen blir indirekte trent gjennom for eksempel knebøy. Dette er et klart svar på at magen kan være muskuløs uten direkte magetrening.

Varier intensiteten på magetreningen
Noen kjører mageøvelser to ganger i uken. Hvis vi tar utgangspunkt i at disse to dagene er Mandag og Fredag, så kan de for eksempel. gjøre det slik: Mandag: 4x10 tunge repetisjoner
Fredag: 4x 15-20 lette repetisjoner
Magen får da hvile lengst etter den tunge økten, og etter den lette økten får den hvile over helgen.

Etter hver trening
Legg på litt magetrening på slutten av hver økt slik at totalen blir relativt stor.

Siden av magen (Obliques)
Selve six- packen er magerutene til Rectus Abdominis, men det er også en fordel å ha veltrente muskler på siden av magen. Det ser mye bedre og mer symmetrisk ut. Det finnes mange øvelser for sidemusklene i magen. Terapimaster er for eksempel genialt. Her må man mobilisere mange små muskelgrupper for å stabilisere.

Kosthold
Kostholdet er meget viktig for en person som ønsker å få mer muskelmasse. Styrketrening.org vil ikke gå inn på detaljerte kostholdsplaner i denne artikkelen, det kan dere lese om under kategorien 'kosthold'. Noe som kan være til ettertanke er at mennesker generelt er mye mer opptatt av å fylle riktig type drivstoff på bilen sin enn hva de putter i kroppen sin. Kroppen er en maskin som trenger riktig drivstoff og behandling.

Fett %
For å få fram magerutene må man ikke ha for høy fettprosent. Noen har synlige mageruter kun fordi de har lav fettprosent, men nesten ikke muskler. Noen har mye kraftigere magemuskler, men for høy fettprosent til at det er synlig. Det optimale for å vise fram magerutene er selvsagt lav fett % og kraftig magemuskulatur.

Progresjon
Som alle andre muskler på kroppen så må magetreningen bli stadig tøffere ettersom du ønsker mer og mer framgang. Dette kan man gjøre ved å øke antall repetisjoner, legge til flere øvelser, trene sit-ups med vektskiver osv.





 


 





 


 
Styrketrening.org | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy | Veiavgift
Styrketrening.org 2010