Styrketrening
Treningsprogram
Kosttilskudd
Tips og råd
Kosthold
Slanking
Øvelser
Nettbutikk
Annonsering
Linker
Forside


Benkpress er en øvelse som man finner i de flestes styrketreningsprogrammer. Og hvor ofte har man ikke fått spørsmålet "Hvor mye tar du i benkpress?" Det er en øvelse hvor man enkelt kan måle fremgangen sin av styrketreningen, og kanskje nettopp derfor er den så populær.


Hvis du ønsker å bli sterkere i benkpress så handler det ikke bare om å trene mest mulig med mest mulig kilo på stangen. Benkpress er en øvelse som handler mye om teknikk og riktig utførsele for at man skal oppnå best mulig resultat. Her gir vi dere noen gode råd og tips til hvordan dere kan øke deres resultater i benkpress.

1. Skaff deg et solid styrkeløftbelte. Ett stramt belte er med på og øke buktrykket som igjen gjør at du kan yte mer kraft, dvs løfte tyngre.

2. Trekk maksimalt med luft og hold den til tyngste delen av løftet er avsluttet, dvs. stanga er nesten oppe igjen.

3. Press skulderbladene sammen og brystet opp. Dette gjør at du får en gunstigere vinkel i forhold til utspring og feste på brystmuskelen. I tillegg blir det en kortere distanse å løfte.

4. Plasser stanga på riktig plass i hånda, dvs. lengst mulig ned på håndbaken fordi du da får bedre utnyttet triceps, som er svært viktig i benkpress.

5. Senk stanga på undersiden av brystmusklene fordi det gir kort løftevei. Dette forutsetter at du har ett godt "spenn".

6. Tren med ordentlig teknikk, dvs. at du unngår og sprette stanga, løfte ræva etc.

7. Tren støtte muskulaturen skikkelig. Det er Triceps-Skuldre-Rygg. Spesielt sterke triceps er ett "must" for å bli skikkelig "rå" i benkpress.

8. Alle benkpress-spesialister trener benk minst 2(ofte 3) ganger pr. uke. Feks en tung, en medium og en lett økt. På den lette økta så fokuseres teknikk, eksplosivitet etc. og man tar seg ikke helt ut.

9. Tilpass treningen din. Dvs. at når du spesialiserer deg så må noe annet nedprioriteres slik at du ikke overtrener deg. 


 

 


 
Styrketrening.org | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy | Veiavgift
Styrketrening.org 2010