Styrketrening
Treningsprogram
Kosttilskudd
Tips og råd
Kosthold
Slanking
Øvelser
Nettbutikk
Annonsering
Linker
Forside


Militærpress er en kjent øvelse som de fleste av oss kjenner til gjennom militæret og førstegangstjenesten. Her blir rekruttene trent i å løfte geværet flest ganger over hodet. Som du kanskje husker fra din tid i militæret er dette en øvelse som virkelig kjennes etter noen repetisjoner.


Militærpress er nokså lik øvelsen skulderpress men forskjellen er at militærpress utføres stående. Vi anbefaler at du tar øvelsen sittende hvis du er nybegynner. Etterhvert som du er komfortabel med øvelsen sittende så kan du gå over til den stående variasjonen. Stående er litt bedre da du samtidig trener balanse og litt mer støttemuskulatur.

Hvilke muskler trenes?
Øvelsen styrker både skuldre og nakke.

Slik gjør du:
Denne øvelsen krever en tradisjonell vekststang. Hold et litt bredere grep en skulderbredde. Det viktig at underarmene har ca 90 graders vinkel under stangen når du presser stangen opp fra kroppen. Pust dypt med magen før du utfører øvelsen og press stangen opp helt til du har ustrekte armer. Pust ut når du har strekt armene ut. En skal ha en lett bøy i knærne under øvelsen og det er viktig å holde korsryggen rett under hele øvelsen.

Se video: 

 


 
Styrketrening.org | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy | Veiavgift
Styrketrening.org 2010