Styrketrening
Treningsprogram
Kosttilskudd
Tips og råd
Kosthold
Slanking
Øvelser
Nettbutikk
Annonsering
Linker
Forside


Markløft er en viktig øvelse og bør være en basis i alle styrketreningsprogrammer. Ikke bare gir den grunnlag for optimal styrke, men den gir også en veldig god forbrenning.


Så lenge du ikke har en fortid med mye ryggplager så bør du inkludere markløft i styrkeprogrammet ditt. Øvelsen utføres enkelt med vektstang. Begynn forsiktig med liten belastning til du får inn øvelsen i kroppen. Etterhvert som du føler deg komfortabel med riktig løfteteknikk kan du gradvis øke belastningen.

Hvilke muskler trenes?
Øvelsen styrker både korsryggen, bakside lår og rumpe.

Slik gjør du:
Benstillingen er viktig ved denne øvelsen. "Vanlig" benposisjon er best, og da gjerne med tærene litt utover. Pass på at du har riktig tyngdepunkt og at du kjenner presset under hele fotsålen. Presset skal ikke ene og alene ligge på tærne eller hælen. Du kan velge om du vil bruke vanlig grep eller overhåndsgrep. Bruk det som du er mest komfortabel med. Strekk deg ned mot stangen med strake armer med ca 90 graders vinkel i knærne, rak rygg og skulderbladene trukket ned. Hold strake armer gjennom hele øvelsen, se rett frem og hev brystet, senk rumpen og stram magen i det du løfter stangen opp. Husk å puste dypt med magen før du løfter.

Se video: 

 


 
Styrketrening.org | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy | Veiavgift
Styrketrening.org 2010