Styrketrening
Treningsprogram
Kosttilskudd
Tips og råd
Kosthold
Slanking
Øvelser
Nettbutikk
Annonsering
Linker
Forside


Franskpress er øvelsen for deg som ønsker å trene tricepsmuskelen isolert. Denne øvelsen bygger effektivt en stor triceps og er et "must" hvis du ønsker deg større overarmer. Det finnes utallige variasjoner av denne øvelsen, så prøv deg litt frem og finn din favoritt.


Franskpress kan som nevnt trenes med ulike variansjoner hvor kanskje manualer eller EZ stang er det som er mest brukt. For nybegynnere vil vi anbefale å bruke en EZ stang da det er litt lettere å gjennomføre øvelsen med en vekstang kontra to manualer. Begynn med lav mostand til du har fått inn riktig bevegelsesmønster. Denne øvelsen blir også kalt "panne knuseren" så du skal være forsiktig når du utfører den så du ikke dunker vektstangen i hodet.

Hvilke muskler trenes?
Øvelsen styrker Triceps

Slik gjør du:
Denne øvelsen utfører du ved å legge deg ned på en flat benk med ryggen ned og fotsålene godt plassert på bakken for optimal balanse. Vi anbefaler at du bruker en EZ-stang og tar et godt grep som er nokså smalt. Hold stangen rett opp fra skuldrene med ustrekte armer. Dette blir utgangsposisjonen. Håndflatene skal peke fra deg. Senk så stangen ned mot hodet ditt i en rolig bevegelse. Det er viktig at albuene holdes rolig under hele øvelsen og så inntil kroppen som mulig. Albuene skal ikke gå ut til siden. Når du har stangen like over pannen presser du så opp igjen tilbake til utgangsposisjonen.

Se video: 

 


 
Styrketrening.org | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy | Veiavgift
Styrketrening.org 2010