Styrketrening
Treningsprogram
Kosttilskudd
Tips og råd
Kosthold
Slanking
Øvelser
Nettbutikk
Annonsering
Linker
Forside


Proteiner er det vanligste kosttilskuddet i styrketrenings miljøer. Salget av proteiner har eksplodert de siste årene og antall tilbydere og ulike typer proteinpulver florerer.

Proteiner er helt essensielt for kroppen vår da de fungerer som byggemateriale. De er viktige for alle av kroppens organer og de spiller en særdeles viktig rolle for musklene våre. Proteiner finner vi i de fleste matvarer, men kjøtt, fisk, melk og egg er matvarer som er spesielt proteinrike. Hvis en får i seg for lite proteiner vil man kunne merke slapphet og få svekket konsentrasjonsevne og føle seg konstant trøtt. For mye proteiner er heller ikke bra da overskuddsproteinet kroppen ikke klarer å ta opp blir omgjort til fett i leveren og blir lagret som kroppsfett. Hvis inntaket av proteiner blir for stort er dette også belastende for nyrene. Det er viktig å tenke på at det ikke bare er mengden protein en tilfører kroppen som er viktig, men også hvilken type protein det er.

Hvem bør bruke proteintilskudd
Alle som trener styrketrening og som har som mål å bygge sterkere og større muskulatur bør bruke proteintilskudd. Forskning viser at også idrettsutøvere som driver med utholdenhetstrening vil kunne oppnå positive resultater ved et tilskudd av proteiner. Ved styrketrening er det spesielt viktig å ta proteiner som tilskudd da proteiner er essensielt i muskeloppbyggingen og fordi et normalt kosthold ikke vil være tilstrekkelig for å tilføre kroppen nok proteiner for å øke muskelmassen optimalt. En tommelfingerregel sier at ca 20% av kaloriene du tilfører kroppen gjennom kostholdet bør stamme fra proteiner. Hvis du trener styrketrening bør du tilføre kroppen ca 2-3gram protein pr kg kroppsvekt.

Hva bør du velge?
Det finnes som sagt et rikelig utvalg av tilbydere av proteintilskudd og varianter av proteiner. Det viktigste å tenke på er at du velger en anerkjent og seriøs leverandør slik at du kan handle med trygghet. Videre er det lurt å sette seg litt inn i de ulike typene protein og hvordan disse tas opp i kroppen. Proteintilskudd kommer vanligvis i pulverform og blandes ut i kaldt vann med en shaker. Vanlige smaker er jordbær, sjokolade og vanilje.

Laktoseintoleranse er noe å tenke på når du skal velge proteintilskudd. Flere og flere av oss har laktoseintoleranse noe som kan føre til en del bivirkninger hvis en tar proteintilskudd. Siden enkelte ikke engang vet at de har denne intoleransen for laktose anbefaler vi at du velger et proteintilskudd som ikke inneholder laktose. Slike proteintilskudd blir ofte kalt isolater og er blitt mer og mer vanlige blant tilbyderne av proteintilskudd. Protein isolater er den reneste formen for proteiner som finnes med et proteinnivå på rundt 90%. Fordelen ved å velge protein isolat sett bort ifra at de er laktose frie er at man i disse isloatene også har fjernet uønsket fett.

De ulike proteintilskuddene som finnes på markedet i dag bruker ulike typer kilder av proteiner som for eksempel melk og soya. Når du skal velge proteintilskudd anbefaler vi at du velger et protein som baserer seg på melkeproteiner. Dette fordi melk er et fullverdig protein som vil si at du tilfører kroppen de gode aminosyrene. Vi kan dele melkeproteintilskuddene inn i kasein som er proteiner fra vanlig melkeproduksjon og myse proteiner som er hentet fra rester av melk fra produskjon av ost. Siden proteiner også inneholder spor av andre stoffer vil proteintilskudd vanligvis ikke inneholde mer enn 90% proteiner.

Vi anbefaler at du ikke kun tenker pris når du velger proteintilskudd, men ser hvor mye proteiner proteintilskuddet du velger inneholder. Jo renere proteintilskudd og jo flere proteiner dette inneholder, jo mer får du for pengene.

Ønsker du å kjøpe proteintilskudd kan du trygt og enkelt gjøre dette gjennom nettbutikken til nordens største leverandør av kosttilskudd
Gymgrossisten

 


 

 


 
Styrketrening.org | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy | Veiavgift
Styrketrening.org 2010