Styrketrening
Treningsprogram
Kosttilskudd
Tips og råd
Kosthold
Slanking
Øvelser
Nettbutikk
Annonsering
Linker
Forside


Kreatin er et godt kjent kosttilskudd på lik linje med proteintilskudd. Det har lenge vært populært blandt styrkeløftere og dem som driver aktivt med styrketrening. Forskning har flere ganger påpekt de positive virkningene av kreatin i sammenheng med styrketrening.

Kreatin finner vi naturlig form i flere vanlige matvarer og har som funksjon å forsyne musklene under trening med energi. Ved å tilføre ekstra kreatin som et kosttilskudd vil en sørge for å forsyne musklene med mer energi slik at man oppnår en optimal muskeloppbygging.

Hvem bør bruke kreatin?
Alle som trener styrketrening og som har som mål å bygge sterkere og større muskulatur bør bruke kreatin. Hvis man kun trener utholdenhet så har kreatin mindre nytte. Kreatin kan også være meget effektiv for eksplosive idretter som for eksempel sprint og ulike friidretter.

Hva bør du velge?
Kreatin i pulver form er det beste alternativet. Man blandet kreatin med lunkent vann i en shaker. Det lønner seg å fordele inntaket gjennom hele dagen, slik at man får et jevnt inntak av kreatin. Mengden kreatin man skal tilføre kroppen deles ofte inn i en startfase på 10 dager og ca 20 gram kreatin pr dag, en vedlikeholdsfase som er på 30 dager og ca 8 gram kreatin pr dag, og en oppholdsfase på 30 dager hvor man ikke tar noe kreatin. Deretter skal man begynne på en ny vedlikeholdsfase. Vi anbefaler uansett at du følger doseringen som beskrevet på forpakningen.

Det finnes en rekke ulike typer kreatin på markedet i dag. Vi anbefaler helt klart en type kreatin som er tilsatt karbohydrater da dette gir et bedre opptak i kroppen. Ved å få tilført karbohydrater og kreatin på likt vil man få økt insulin nivå i kroppen og insulinet vil lagre karbohydratene i muskelcellene som igjen gir raskere og større muskelvekst.
Kreatinpyruvat er en kreatintype som øker utholdenheten i muskelen og gir økt energitilskudd. Dette er en meget viktig faktor for å øke muskelmassen.

Ønsker du å kjøpe kreatin kan du trygt og enkelt gjøre dette gjennom nettbutikken til nordens største leverandør av kosttilskudd
Gymgrossisten

 


 

 


 
Styrketrening.org | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy | Veiavgift
Styrketrening.org 2010