Styrketrening
Treningsprogram
Kosttilskudd
Tips og råd
Kosthold
Slanking
Øvelser
Nettbutikk
Annonsering
Linker
Forside


Å tilføre kroppen riktig energi i form av gode og sunne råvarer vil sørge for å holde både hjernen og kroppen opplagt gjennom en hel arbeidsdag. Dette er viktig for å føle seg vel og for å ha det lille ekstra overskuddet som kreves i en travel hverdag.


Riktig kosthold påvirker hjernen din. Får du i deg det kroppen din trenger vil du fungere bedre sosialt, få bedre atferd, trives bedre og unngå sykdom.

Kroppen vår er avhengig av fett. Kroppen bruker fettet som energi og hjernen er avhengig av fettet til strukturell oppbygging. Hjernen inneholder mye flerumettet fett som for eksempel omega 3-fettsyrene EPA og DHA - som igjen er viktig for vekst og utvikling av hjernen. Fettsyresammensetninga i kosten påvirker menneskets evne til å lære.

Omega 3 omega 6 er langkjeda fettsyrer og det er viktig at inntaket av disse er tilstrekkelig og balansert slik at hjernen får en normal utvikling gjennom hele livet.

Forskning viser at et mangelfullt kosthold direkte påvirker menneskets sosiale evner. Handlingene blir mer impulsive og mindre gjennomtenkt, planleggingen dårligere og den antisosiale atferden økes når kostholdet er mangelfullt. Det er også et faktum at angst og depresjoner kan bli ytterligere forsterket av et dårlig kosthold.

For å få et best mulig utgangspunkt for alt her i livet er et godt kosthold viktig. Enten du skal prestere i idrett, på skolen eller rett og slett fungere optimalt i hverdagen er kostholdet nøkkelen til et best mulig utgangspunkt.

 


 

 


 
Styrketrening.org | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy | Veiavgift
Styrketrening.org 2010