Styrketrening
Treningsprogram
Kosttilskudd
Tips og råd
Kosthold
Slanking
Øvelser
Nettbutikk
Annonsering
Linker
Forside


Konserveringsmidler, tilsetningsstoffer og E-stoffer er blitt dagligdags i Nordmenns kosthold. De finnes i nesten alle matvarene vi får kjøpt i butikken og da kanskje spesielt i ferdigvarer og prefabrikat mat.


Disse stoffene er blitt en del av vår hverdag og folk ser ut til å bry seg mer og mer om hva de spiser. Uttrykket du blir hva du spiser, ser ut til å ha nådd hjem til mange Nordmenn de siste årene. Men hva betyr egentlig disse betegnelsene? Vet vi egentlig hva vi spiser?

Det finnes i dag en egen bok som forklarer alle tilsetningsstoffene som er fin å ha for deg som lurer på hva du egentlig putter i deg. Det er også mulig å kontakte Statens næringsmiddeltilsyn for å få tilsendt en komplett liste over E-stoffene.

Ved å studere listen lærer du deg fort hvilken mat du bør styre unna og hvilken mat som ikke inneholder uheldige tilsetningsstoffer.

En god huske regel er at det meste av hurtigmaten inneholder uheldige tilsetningsstoffer som en bør styre unna. Mat med lang holdbarhetsdato er også mat som ofte er tilsatt mye unaturlige tilsetningsstoffer.

Et godt tips er å lage maten du spiser helt fra grunnen av, da slipper du alle tilsetningsstoffer og du vet dermed hva du spiser.

Å lage maten fra grunnen av trenger ikke være mer tidkrevende enn å kjøpe det halvferdig, så lenge du planlegger det litt. Som oftest er det mye rimeligere også.

Matvarer som er typiske lett varianter som ikke inneholder for eksempel sukker, er også matvarer som ofte inneholder mange andre uheldige stoffer som skal erstatte sukkeret. Vi anbefaler at du heller kjøper de variantene med sukker og prøver heller å begrense mengden og inntaket. Sukker er ikke skadelig og er faktisk nødvendig for kroppen din, men kun i begrensede mengder.


 


 

 


 
Styrketrening.org | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy | Veiavgift
Styrketrening.org 2010