Styrketrening
Treningsprogram
Kosttilskudd
Tips og råd
Kosthold
Slanking
Øvelser
Nettbutikk
Annonsering
Linker
Forside


Flere har i den siste tiden fokusert på å kutte karbohydrater fra kostholdet som tips til dem som ønsker å gå ned i vekt. Dette kan være lurt og da er spesielt brød, poteter, ris og pasta det som må reduseres. Vi vil i denne artikkelen vise til en norsk professor innenfor ernæring som har belyst dette temaet.


Professoren introduserer noe han kaller fedmefaktoren. Det skal bli mye enklere å bli slank, og holde deg i form. Glem telling av kalorier sier han, fedmefaktoren er mye enklere å forholde seg til. Fedmefaktoren måler den maksimale mengden fett som kan sette seg på kroppen ved at du spiser 100 gram av en vare.

Rådet fra professoren er klart: Brød, fet mat, sukkerrike matvarer og bakervarer er mat du bør unngå hvis du ønsker å gå ned i vekt. Grunnen til at brødet har en fetende effekt er at brødet inneholder stivelse som omdannes til fett i kroppen.

Professoren anbefaler heller å spise grønnsaker, mager fisk og magert kjøtt. Proteiner er mangelvare i Norsk kost og han anbefaler alle å spise mer proteiner. Ønsker du å legge opp til kosthold etter en slik fedmefaktor, kan du se faktoren til noen av de vanligste matvarene under:

Tomat: 1,3
Coca Cola: 3,5
Potet: 6,1
Eggerøre: 10,6
Laks: 14,2
Iskrem: 17,3
Brød: 18,4
Kylling: 19,7
Koteletter: 22,7
Hvit ost: 28,3
Pasta: 29,6
Corn flakes: 32,1
Chips: 43,7
Smør: 66,0


 


 

 


 
Styrketrening.org | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy | Veiavgift
Styrketrening.org 2010