Styrketrening
Treningsprogram
Kosttilskudd
Tips og råd
Kosthold
Slanking
Øvelser
Nettbutikk
 
Annonsering
Linker
Forside


Hvilke busker passer bra til det nordiske klimaet? Det er et spørsmål vi ofte får. I denne artikkelen skal vi gi deg noen gode råd om hvilke busker som egner seg godt til hagen din her til lands.

 

Her er noen forslag til busker som passer fint i den typiske norske hagen:

Hortensia (Hydrangea)

Dette er en planteslekt med flere typer busker. Syrinhortensia har kjempestore blomster som blomstrer i oktober. Stuehortensia er en liten busk som blomstrer midtsommers med store blomsterklaser i blått eller rosa.

Makonia (Makonia aquifolium)

Dette er en busk som blir omtrent en meter høy. Makonia får flotte mimosaliknende blomster samt blå bær. Det er en skyggebusk.

Sargeneple (Malus sargenti)

Denne busken er i epletre familien og får de flotteste epleblomster i mai-tider. Blir ca. 2 meter høy.

Syrin (Syringa vulgaris)

Disse plantene blir bare flottere og flottere desto eldre de blir. Derfor, skjær vekk alle nye skudd. La to-trestammer stå og bli skikkelig gamle og forvridde.

Stell
Alle plantene vil kreve litt ekstra stell den første tiden. Særs viktig er det å vanne rikelig inntil rotsystemet har fått utvikle seg nok til å kunne forsyne av vannet som allerede finnes i jorda.

Busker, stander og klatreplanter anbefales å gjødsles så lenge de vokser. Får de ikke nok næring vil de stagnere i vekst og bli utrivelige og mosegrodde. Ofte er dette et tegn på lite næring i jorda. Etter noen år når plantene har vokst seg sammen eller blitt så store som du vil ha dem kan du redusere gjødslingen. Litt ekstra gress eller løv omkring røttene vil de likevel sette pris på. 


 

 
 
Styrketrening.org | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy | Veiavgift
Styrketrening.org 2010