Styrketrening
Treningsprogram
Kosttilskudd
Tips og råd
Kosthold
Slanking
Øvelser
Nettbutikk
Annonsering
Linker
Forside


Egg er rikt på proteiner og bør derfor inngå i kostholdet til alle som driver med styrketrening. Det kan både spises og drikkes og det er enkelt å tilpasse til de ulike måltidene gjennom dagen.


Gjennomsnittsvekten på et norsk egg er 63g - 22g plomme, 33g hvite og 8 g skall. Egg er meget næringsrikt, de fleste stoffene menneskekroppen trenger er i egget. Plommen har et høyere næringsinnhold enn hviten.

Mineraler og sporstoffer i egget:
Jern, kalsium, natrium, kalium, magnesium, fosfor, sink og selen.

Protein:
Det finnes mange forskjellige typer protein. Egget inneholder det beste proteinet som finnes. Eggets protein ligner på kroppens eget protein og er dermed det beste proteinet å få i seg.

Vitaminer:
A, B, D, E og K- vitamin. D-vitamin er kanskje det viktigste vitaminet i egget fordi det er veldig vanskelig å få gjennom det øvrige kostholdet.

Kolesterol:
Eggeplommen inneholder kolesterol, men det er en myte at dette påvirker blodets kolesterolinnhold i stor grad. Det er andre matvarer med høyt innhold av mettet fett som påvirker kolesterolinnholdet i blodet.

Fett:
Egg har en høy andel umette fettsyrer i likhet med for eksempel kylling og kalkun. Egget gir også færre kalorier som pålegg enn ost og spekepølse.
 


 

 


 
Styrketrening.org | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy | Veiavgift
Styrketrening.org 2010