Styrketrening
Treningsprogram
Kosttilskudd
Tips og råd
Kosthold
Slanking
Øvelser
Nettbutikk
Annonsering
Linker
Forside


Bønner er rike på proteiner og en rekke andre næringsstoffer. Bønnene er en veldig god proteinkilde i forhold til for eksempel kjøtt fordi de nesten ikke inneholder fett i det hele tatt. Bønnene er også meget lette å variere i ulike former i kostholdet ditt.


Kjøtt er en viktig proteinkilde, men det anbefales å ha andre proteinkilder i tillegg til kjøttet ettersom kjøtt inneholder usunt mettet fett. Et meget godt alternativ for kjøttet er belgfrukter. Belgfrukter er en fellesbetegnelse for bønner, linser, erter og soya. Belgfruktene skiller seg fra de fleste andre grønnsaker ved at de inneholder en mengde vegetabilske proteiner.

Dessuten har belgfruktene mye mer enn proteiner å tilby. De som spiser belgfrukter vil i tillegg til proteiner få i seg antioksidanter, jern, kostfiber, kalium og B-vitamin, og har en stor helsebringende effekt.

Spesielt sunn er soyabønnen som i tillegg inneholder vitamin E, kalsium, magnesium, sink og flerumettet fett. Soya fåes gjennom soyamelk, soyamel, tofu og soyabønner.

 


 

 


 
Styrketrening.org | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy policy | Veiavgift
Styrketrening.org 2010